Ateliers Tilburg

Gastatelier

Jaarlijks bieden wij een gastatelier aan een jong talent vanuit de genomineerden voor de Audax Jacques de Leeuwprijs aan de FHK.

 

Dit jaar gaat ons gastatelier naar Britt van Kruchten. Zij is afgestudeerd aan de opleiding Art, Communication and Design (ArtCoDe). -Design is so simple, that's why it is so complicated- (Paul Rand). Britt heeft een onderzoekende houding die voortkomt uit oprechte verwondering. Ze begrijpt de esthetiek van het ontwerpen, maar laat zich niet alleen verleiden tot het maken van iets moois. Haar ontwerpen geeft ze een plek binnen een tegenstrijdige omgeving, waardoor er fantasierijke verhalen ontstaan. Creaties die ogenschijnlijk gemakkelijk lijken en tegelijkertijd nieuwe vragen en mogelijkheden oproepen.www.brittevana.com

 

 

 

Vorig jaar ging het gastatelier naar Moyra Besjes (opleiding ArtCoDe). Moyra Besjes (22 jaar) is afgestudeerd aan de opleiding Art, Communication and Design van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Vanuit haar vrije, associatieve denken en haar fascinatie voor maatschappelijke issues creëert zij haar concepten en ontwerpen. Gericht op intermenselijke relaties geeft Moyra met ironie en humor vorm aan haar visie. Opvallend was haar project 'En Nu' waarin zij zocht naar een oplossing voor miscommunicatie tussen man en vrouw.

 

Moyra heeft haar krachten gebundeld met Natasja Lauwers, samen gaan zij sinds september 2015 verder onder de naam 'by aaaa'. Op de Dutch Design Week lieten zij hun eerste serie producten zien.

www.by-aaaa.com

 

 

 


Brabant 2018 vriend

Brabant 2018 vriend Brabant 2018 vriendCopyright 2010, Ateliers Tilburg. Foto's: Anja Dierx.