Ateliers Tilburg

 

Nieuwsbrief archief

 
 
ateliers

Ateliers Tilburg

  Nieuwsbrief juli 2017  
 

3Suisses

Sinds de vorige nieuwsbrief is er een hoop veranderd. De hele derde verdieping van het pand aan de Ringbaan Oost is al een tijdje in gebruik en er hangt een fijne werksfeer. De patio wordt op het moment aangekleed met planten door Margriet Sobrino en anderen.


Jacques de Leeuw prijs

We feliciteren Juul van Stokkum en Josephina Hoogstad met het winnen van de Jacques de Leeuw prijs! Wij zelf zijn heel trots dat we Sanne Rambags supertalent in de vocale Jazz mogen verwelkomen in ons midden! Wij bieden haar een jaar lang een gastatelier in de vorm van een geluids-studio in het Dröge-complex aan. Meer over Sanne


Get in..!

Als reactie op de titel GET OUT '17 van Fontysafstudeer programma hadden wij een eigen actie; Get in..! De bloemzaadjes die velen van jullie ondertussen hebben gekregen en hopelijk ook tot bloei hebben gebracht, zijn verspreid op de locaties waar de studenten hun werk presenteerden. Heb je een foto van de bloemetjes post deze dan op onze Facebook of Instagram! Zie link beneden aan pagina.

Dröge

In het Dröge complex naast het textielmuseum zijn nu zo'n 22 ateliers in gebruik verdeeld over de begane grond en de tweede verdieping. Op de eerste bevindt zich het Kessels muziekinstrumenten museum. In het textielstraatje zitten vooral kunstenaars die met textiel werken om de verbinding met het Textielmuseum te behouden.

Nieuwe website

Zoals velen van jullie waarschijnlijk hebben gemerkt is onze website aan vervanging toe. Hier wordt achter de schermen druk aan gewerkt en we hopen in het najaar de nieuwe site feestelijk te kunnen presenteren. De site zal meer beeldend worden met meer aandacht voor wat er allemaal gebeurt op kunstgebied in onze panden en in Tilburg. We hopen dat we t.z.t op jullie steun en input kunnen rekenen.

Meer dan een atelier..

Ateliers Tilburg wil meer dan alleen kunstenaars faciliteren qua atelier. We willen een podium, een broedplaats en een community vormen voor de kunstenaars in Tilburg. We zien regelmatig zulk mooi werk en leuke opdrachten voorbij komen vanuit "onze schatkamers" Op onze nieuwe site gaan we veel meer aandacht besteden aan leuke berichten vanuit onze panden. Word ook een reporter voor Ateliers Tilburg!

Tip en verhaal

muzikanten nieuws

Met de vele muziekopleidingen die Tilburg rijk is onstaat er een enorm tekort aan oefenruimtes en studio's waar beginnende muzikanten hun talent verder kunnen ontwikkelen. We zijn ons best aan het doen om in ons beheer een pand voor de musici te creëren. Hiervoor denken we aan de Rozenstraat. De oude textielfabriek leent zich er goed voor en de eigenaar ziet het ook zitten

Beschikbare ateliers

Carré: 27m² per direct begane grond
23m² per direct met wasbak

Dröge:
12m² per direct
26m² per direct
30m² per direct

Contact via marola@atelierstilburg.nl of
013-5300756 / 06-23923041


actueel aanbod

Antoniusstraat

We zullen binnenkort de eerste en tweede verdieping + de zolder aan de Antoniusstraat in ons beheer krijgen. De kunstenaars die het gaan betrekken hebben er al zin in. We zullen jullie op de hoogte houden van de feestelijke opening.

Rozenstraat

Een muzikanten pand! Dat is uniek in Tilburg.. 
Er is ontzettend veel vraag van muzikanten om een eigen oefenruimte / studios. Hou de ontwikkelingen in de gaten op onze site.
 

Agenda

De OPENING 16 - 17 september
Tijdens De Opening op 16-17 september kunnen Tilburgers gratis genieten van de bruisende cultuur in onze stad. Podia, musea en ateliers bieden samen met Tilburgse makers een gratis toegankelijk programma, variërend van beeldende kunst, muziek, theater en dans. Minstens 20 culturele instellingen openen hun deuren.

Natuurlijk doet Ateliers Tilburg ook van gratis activiteiten voor onze bezoekers; van zeefdrukken en beeldhouwen tot een tekensessie in het Wilhelminapark. Aansluitend volgt een feestelijke en muzikale opening van de Goretti expositie bij Studio van Dusseldorp met een prachtige selectie werken van cursisten.

Meer informatie en een volledig programma zal nog volgen, maar we willen jullie de kans geven dit weekend vrij te houden in de agenda! 

Wil je zelf een expositie, een opening of een andere event in onze agenda plaatsen. (uiteraard gerelateerd aan Ateliers Tilburg) Stuur dan een mail naar onderstaand adres en we zullen het in de volgende nieuwsbrief agenda erbij zetten.


info@atelierstilburg.nl


Zoek je een atelier of een kunstenaar in Tilburg

 
 

Ateliers Tilburg / Lange Nieuwstraat 172-174 / 5041 DJ / Tilburg / T (013) 5300756
info@atelierstilburg.nl / www.atelierstilburg.nl / volg ons ook via facebook (Ateliers Tilburg)
Als je deze nieuwsbrief niet wenst te ontvangen, meld je dan af via info@atelierstilburg.nl.
 
 

 

 

Brabant 2018 vriend

Brabant 2018 vriend Brabant 2018 vriendCopyright 2010, Ateliers Tilburg. Foto's: Anja Dierx.