Ateliers Tilburg

 

Nieuwsbrief archief

 
 
ateliers

Ateliers Tilburg

  Nieuwsbrief december 2016  
 

N I E U W J A A R S R E C E P T I E

Voor onze relaties, medewerkers en overige contacten uit het Tilburgse kunstenveld organiseert Ateliers Tilburg op donderdag 19 januari 2017 van 16.00 tot 18.00 uur een Nieuwjaarsreceptie. Deze vindt plaats in de Loft op onze nieuwe atelierlocatie 3 Suisses aan de Ringbaan-Oost. Huurders van Ateliers Tilburg zijn speciaal welkom. S.v.p. graag even aanmelden van te voren.

Impresariaat Kunsten zorgt voor de muzikale omlijsting, de makers van By AAAA (gastatelier 2016) presenteren een fris ontwerp, en visuals door VJ Michelle van Mil (uit NS16).
Meer informatie volgt per mail en via facebook!

Samenwerking met GGZ-Breburg: expositie van kunstenaars Ateliers Tilburg

Sinds 2014 verzorgt Marieke Plasier (fotograaf uit Carré) wisselende exposities bij de buren van Carré, het GGZ Jan Wierhof. Komend jaar vindt er elke 6 maanden een presentatie plaats van twee kunstenaars vanuit Ateliers Tilburg.

We trappen de eerste expositie af in de nieuwe kantoortuin van het GGZ met werk van Norbert Elias (beeldend kunstenaar) en Fred van Esch (schilder). De inschrijving voor de expositie in het voorjaar is nog open. Marieke is met name nog op zoek naar fotografie, portret en kunst waar de mens in centraal staat. Bij interesse kun je haar een mail sturen met een link naar je portfolio: marieke@mariekevisuals.com

De openbare bezichtiging voor omwonenden vindt plaats op: woensdag 18 januari a.s. van 19.30 - 21.00 uur. Feestelijke ontvangst met hapje en drankje, tevens mogelijkheid tot rondleiding.


Ruimte, meer ruimte...

Ateliers Tilburg is voortdurend op zoek naar nieuwe locaties voor ateliers en werkplaatsen. Juist nu enkele van de tijdelijke panden moeten stoppen omdat ze gesloopt gaan worden is dat belangrijk. We moeten het aanbod van voldoende goede en betaalbare ruimtes wel op peil houden en zo mogelijk uitbreiden. We kunnen goed nieuws melden want:

a.       We gaan de bovenste verdieping van het 3 Suisses gebouw in beheer nemen. Pand ligt aan de Ringbaan-Oost (nummer 8) en biedt onderdak aan o.a. het Zuidelijk Toneel en Kunstbalie. We kunnen hier zeker een twintigtal ateliers van diverse maten realiseren. Het beheer wordt aangegaan voor een periode van 5 jaar. Groot voordeel is de grote gratis parkeerplaats aan de achterkant van het pand.

b.      En zo goed als zeker gaan we ook veel ruimtes op de begane grond en tweede verdieping van het Drögepand in beheer nemen. Deze mooie locatie ligt pal naast het Textielmuseum. Ruimtes van diverse maten en op de 2de verdieping 3 danszalen van elk ruim 100 m2.  Deze maand vinden er kleine reparaties plaats want het pand staat al enige tijd leeg (met uitzondering van de eerste verdieping waar Kessels muziekinstrumenten museum zit). De afspraak is dat we  voor in ieder geval 1 jaar gebruik maken van de ruimtes, hopelijk langer.

Update project Muziekwonen Piushaven

Tijdens de 3e bijeenkomst van Muziekwonen op 29 november jl. zijn enkele ontwerpvarianten gepresenteerd. Deze plannen zijn enthousiast ontvangen door de geïnteresseerden, een groep bestaande uit hobby- en beroepsmatige muziekliefhebbers en diverse anderen die zich goed thuis voelen in dit concept.

Het project omvat circa 50 woningen, daarnaast blijft één van de huidige loodsen van bijna 400m² staan. Deze loods is een unieke kans om het Muziekwonen te verrijken met een muziekschool, podium, dansschool, studio, expositieruimte etc.

Momenteel wordt gezocht naar een exploitant voor deze hal. Geïnteresseerden kunnen zich melden via info@theplacemaker.nl

www.muziekwonen.nl

Try-out Cultuur 2.0, voor kinderen basisschool

2017 start goed, met veel kunsteducatie voor kinderen! Een vervolg van het succesvolle Try-out Cultuur en nieuwe kindercursussen bij Goretti.

Vanuit onze ateliers/Goretti doen mee: Marjo Dirks met Drukwerkplaats (in zeefdrukatelier John Dohmen, Goretti) en Textielwerkplaats (Goretti), Linda van Os met Schilderen en collagetechnieken (in atelier Carré 87, vervolgaanbod bij Goretti), Joep van Gassel met graffiti en stencilgraffiti (locatie Galjoenstraat, vervolgcursus 'Urban Art'), Sharon Hamers met Superheld (Goretti, start maart 2017), Pieter-Max Schultz met De Puzzelondergrondse (Goretti-start 17 februari) en workshops schilderen/tekenen door Suk-Jing Pang (25 maart).

Aanmelden voor Try-out Cultuur via www.sjorssportief.nl vanaf 18 januari / www.cursusgoretti.nl

‘Grow' van Sharon Hamers | Deprezgebouw

Van 20 december tot eind januari toont Sharon Hamers (illustratief ontwerper - studio droombeeld,  atelier Goretti) nieuw werk op ons kantoor in het Deprezgebouw.

De 6 werken komen uit haar serie Grow en zijn het resultaat van een zoektocht naar de grens tussen de verstilling en beweging (groei) in de landschappen. Het contrast; leven/dood, zwart/wit, licht/donker, natuur/print speelt daarbij een grote rol.

Kom kijken, of neem een kijkje op haar website www.studiodroombeeld.nl de moeite waard!

Blog BROOD op de PLANK van…Martijn Honselaar

Karien Verhappen (tekstbureau Gebouw 68) luncht iedere maand met een kunstenaar of creatief uit één van onze panden. Het nieuwe blog is nu net online…. over Martijn Honselaar, architect uit Carré.

Lees onze verse rubriek ‘BROOD op de PLANK van …’ als je meer over hem en zijn werk wilt weten!

Vrije ateliers

Op moment van uitgave van deze nieuwsbrief zijn of komen de volgende ateliers vrij:

Carré:
atelier van 15m2 1e verdieping

Goretti:
atelier van 39m2 1e verdieping

NS16:
atelier 58m2 begane grond

Bisschop Zwijsenstraat 18/20:
gedeelde werkplekken

3 Suisses Ringbaan-Oost:
werkruimtes van 15-80m2

Contact via marola@atelierstilburg.nl of
013-5300756 / 06-23923041


Atelier bij NS16

Agenda

Nacht van de Kunsten:
vrijdag 18 december 19u | FHK en Theaters Tilburg
http://fontys.nl/Over-Fontys/Fontys-Hogeschool-voor-de-Kunsten/Wat-doen-we/Nacht-van-de-Kunsten-1.htm

PARK | Wilhelminapark 53:
LOUTERING - George Meertens, expositie en boekpresentatie, 23 december-8 januari, opening 23 december 20u

Nieuwjaarsborrel Ateliers Tilburg:
donderdag 19 januari 16u | de loft, 3 suisses

Selectie exposities van kunstenaars uit onze panden

WEGGELATEN | galerie Hoogenbosch (Gorredijk, Friesland): groepsexpositie met nieuw werk van o.a. Marianne van Hest en Jan Radersma (schilderen), t/m 24 december www.galeriehoogenbosch.nl

L’Immagine del cuore, beeld van het hart | Slot Zeist: solotentoonstelling en catalogus met werk van Margot Homan (beeldhouwen), t/m 30 december www.margothoman.nl

Carin de Kok (keramiek) | Leerfabriek-KVL Oisterwijk:
atelier Mainkunstenaars, t/m 30 december www.atelierdekok.nu

ANOTHER THING OF BEAUTY | Luycks Gallery: groepsexpositie met werk van 26 kunstenaars o.a. Marcel Dingemanse, Ivo van Leeuwen, Jeroen de Leijer, Annette Paulsen en S. Lloyd Trumpstein, t/m 22 januari www.luycksgallery.com


Ateliers Tilburg heeft kantoorsluiting van
24 december - 2 januari.

Fijne feestdagen gewenst!!

 
 

Ateliers Tilburg / Lange Nieuwstraat 172-174 / 5041 DJ / Tilburg / T (013) 5300756
info@atelierstilburg.nl / www.atelierstilburg.nl / volg ons ook via facebook (Ateliers Tilburg)
Als je deze nieuwsbrief niet wenst te ontvangen, meld je dan af via info@atelierstilburg.nl.
 
 

 

 

Brabant 2018 vriend

Brabant 2018 vriend Brabant 2018 vriendCopyright 2010, Ateliers Tilburg. Foto's: Anja Dierx.