Culturele Agenda

jun
3
zo
Wrijving @ KEMPENMUSEUM DE ACHTZALIGHEDEN
jun 3 @ 13:00 – aug 31 @ 17:00
Wrijving @ KEMPENMUSEUM DE ACHTZALIGHEDEN

Komende zomer zal het werk van  Mirjam Rullmann en Carla van Iersel te zien zijn op twee verschillende exposities.

De expositie in museum “de Acht Zaligheden” wordt geopend zondag 3 juni en zal tot en met 31 augustus te zien zijn.

Het Kempenmuseum komt deze zomer extra tot bloei met een spectaculaire tentoonstelling; Wrijving! In de 19e eeuw bevolkten vele kuddes schapen de Kempische heidevelden. Ondertussen zijn zowel de heide als de schapen grotendeels verdwenen. Toch duikt de wol van deze schapen de laatste tijd weer op in het landschap. En wel op een manier die de schaaphoeders van toen absoluut niet hadden kunnen bevroeden. Kunst, mode en design van schapenwol, meer bepaald van vilt. Mirjam Rullman en Carla van Iersel hebben vilten tot een kunst verheven!

Voor meer informatie : https://goo.gl/posts/p1wLZ 

jun
16
za
expositie Landkunst Fort Sabina @ Fort Sabine
jun 16 @ 13:00 – okt 28 @ 17:00
expositie Landkunst Fort Sabina @ Fort Sabine

Zaterdag 16 juni is het zover; de derde tijdelijke Landkunstexpositie aan de Zuiderwaterlinie. Dit jaar is Fort Sabina in Heijningen het decor van onze expositie. Negen jonge kunstenaars leggen met hun werk de verbinding tussen het verleden, heden en de toekomst van het fort. Daarnaast vroegen we elf schrijvers een gedicht te schrijven over één van de elf vestingsteden aan de Zuiderwaterlinie. Dit omdat 2018 het Europees Jaar van Cultureel Erfgoed is.

kunstenaars & schrijvers
Kunstenaars Amanda van Wijk, Renée van Oploo, Martijn Linssen, Vince Donders, Hedri Kool, Tahné Kleijn, Vivian Heyms, Ruben Mols en Maurice Nuiten maakten werk voor de expositie. En dit zijn de elf schrijvers: Loren Brouwers, Onias Langveld, Astrid Lampe, Bart Smout, Marjolein van de Gender, Martijn Neggers, Eric Alink, Nick J. Swarth, Anneke van Wolfswinkel, Elianne van Elderen en Vicky Francken.

programma
13.00 uur | inloop en ontvangst
13.30 uur | officiële opening
14.00 uur | bezichtigen expositie
15:00 uur | einde opening

Daarna is de expositie t/m 28 oktober te bezoeken. De openingstijden zijn woensdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur. In de route-app ‘brabant vertelt’ kunt je vanaf 16 juni een wandelroute downloaden. Deze route brengt je langs de kunstwerken en geeft je meer informatie hierover.

meer informatie: http://www.bkkc.nl/projecten/kennis-dialoog/expo-landkunst-fort-sabina