Culturele Agenda

jun
16
za
expositie Landkunst Fort Sabina @ Fort Sabine
jun 16 @ 13:00 – okt 28 @ 17:00
expositie Landkunst Fort Sabina @ Fort Sabine

Zaterdag 16 juni is het zover; de derde tijdelijke Landkunstexpositie aan de Zuiderwaterlinie. Dit jaar is Fort Sabina in Heijningen het decor van onze expositie. Negen jonge kunstenaars leggen met hun werk de verbinding tussen het verleden, heden en de toekomst van het fort. Daarnaast vroegen we elf schrijvers een gedicht te schrijven over één van de elf vestingsteden aan de Zuiderwaterlinie. Dit omdat 2018 het Europees Jaar van Cultureel Erfgoed is.

kunstenaars & schrijvers
Kunstenaars Amanda van Wijk, Renée van Oploo, Martijn Linssen, Vince Donders, Hedri Kool, Tahné Kleijn, Vivian Heyms, Ruben Mols en Maurice Nuiten maakten werk voor de expositie. En dit zijn de elf schrijvers: Loren Brouwers, Onias Langveld, Astrid Lampe, Bart Smout, Marjolein van de Gender, Martijn Neggers, Eric Alink, Nick J. Swarth, Anneke van Wolfswinkel, Elianne van Elderen en Vicky Francken.

programma
13.00 uur | inloop en ontvangst
13.30 uur | officiële opening
14.00 uur | bezichtigen expositie
15:00 uur | einde opening

Daarna is de expositie t/m 28 oktober te bezoeken. De openingstijden zijn woensdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur. In de route-app ‘brabant vertelt’ kunt je vanaf 16 juni een wandelroute downloaden. Deze route brengt je langs de kunstwerken en geeft je meer informatie hierover.

meer informatie: http://www.bkkc.nl/projecten/kennis-dialoog/expo-landkunst-fort-sabina