Carré is een karakteristiek pand met een geschiedenis


Tilburgers kennen het pand als het voormalige St. Elisabethziekenhuis aan de Jan van Beverwijckstraat. Ontworpen door architect Eduard Cuypers en gebouwd in 1926/1927. Eind jaren zeventig van de vorige eeuw werd een nieuw ziekenhuis gebouwd. In 1982 werd het nieuwe St. Elisabethziekenhuis in gebruik genomen, op de plek waar het nu nog steeds te vinden is.

Er waren plannen om het oude ziekenhuis helemaal te slopen. Door acties van buurtbewoners zijn het poortgebouw, het klooster en de kapel – gelukkig! – overeind gebleven. Deze gebouwen werden in beheer gegeven aan Stichting Carré, die in 1981 is opgericht. Sindsdien heeft het voormalige ziekenhuis zich ontwikkeld tot culturele broedplaats. Eén van de allereerste zelfs.

Het pand dankt haar naam aan de vierkante binnenplaats. Al is het tegenwoordig eigenlijk nog maar een half carré. Kunstenaars en creatieve ondernemers van allerlei disciplines hebben in Carré een werkruimte. We stimuleren ontmoeting en samenwerking tussen de huurders. Hiervoor is De Salon beschikbaar. Een grote ruimte, die ook te gebruiken is voor tentoonstellingen en presentaties.

Carré is het “moederhuis”. Met 90 ateliers en diverse opslagmogelijkheden is het veruit de grootste locatie van Stichting Ateliers.

Nieuws uit Carré

27 november 2018

Carré 16

Een mooi hoek atelier op de eerste etage.  Veel licht ! extra kosten zijn 10€ internet en 3,50 € voor het HOC (huurders overleg Carré)
13 november 2018

De pastorie van Moergestel is verkocht !

Interessant voor kunstenaars ? Jazeker, want de 2 investeerders stellen de pastorie beschikbaar voor een cultureel- maatschappelijke bestemming, tegen gunstige condities. Ze verwachten met 2 jaar […]
12 november 2018

performance ‘Hear to See’ van Xavier Geerman

Componist en winnaar van het gastatelier 2018 Xavier Geerman nodigt u uit voor de voorstelling ‘Hear to See’. Een interactieve performance waar de bezoeker de keuze heeft; […]

Over Carré

  • Het adres: Carré 32
  • Het pand ligt middenin de rustige en karakteristieke wijk Tivoli in Tilburg
  • Op deze locatie was vroeger het St. Elisabeth ziekenhuis
  • Er zijn 93 werkruimtes, die plaats bieden aan 125 mensen
  • Er is ook een expositieruimte, De Salon, van 100m²
  • De buitenruimte wordt gedomineerd door “De Poort”, een groot kunstwerk van Nico de Wit

Contactgegevens

Carré
Carré 32
5017 JE TILBURG
T (013) 530 07 56
E martine@atelierstilburg.nl
 

Huurders van Carré

 
 

Wil jij ook een atelier in Carré Tilburg?

Cursus in Carré

Ateliers Tilburg biedt toegankelijke cursussen aan. Ook in Carré worden diverse lessen gegeven voor zowel volwassenen als kinderen. Leer in het oude ziekenhuis illustreren, fotograferen of zeefdrukken onder begeleiding van een professional.

MEER INFORMATIE OVER DE CURSUSSEN IN CARRÉ ›

Expositieruimte huren in Carré (100m2)?

De Salon is de ontmoetingsruimte voor huurders, en wordt regelmatig ingezet voor exposities, presentaties, vergaderingen en bijvoorbeeld de Open Atelierdagen.

Voor bezichtiging kunt u een afspraak maken met beheerder Harrie Baans: beheerder@carretilburg.nl of 06-33664277.