Gastatelier


Jaarlijks bieden wij een gastatelier aan een jong talent vanuit de genomineerden voor de Audax Jacques de Leeuwprijs aan de FHK.

Dit jaar gaat ons gastatelier naar Sanne Rambags


In 2013 – 2017 volgt Sanne een opleiding aan het conservatorium van Tilburg. In het laatste halfjaar van haar studie verhuist ze naar Luzern, Zwitserland, om te studeren bij zangeres Susanne Abbuehl. In 2015 wordt zij geselecteerd voor de zangsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, waarmee ze o.a. op North Sea Jazz Festival stond. Sanne is als één van de weinige zangeressen van haar generatie in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten.

Samen met drummer Joost Lijbaart en gitarist Bram Stadhouders bracht ze in maart 2017 haar eerste album “Under The Surface” uit op het gerenommeerde Nederlandse label Challenge Records. Naast het trio met Bram en Joost vormt zij samen met pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits het trio Mudita. Voor deze bezettingen schrijft zij eigen composities, met als belangrijkste element de vrijheid om te improviseren en de ruimte voor eigen interpretatie van de muzikanten.
www.sannerambags.nl


Het gastatelier ging andere jaren naar

2016


Britt van Kruchten

Britt is afgestudeerd aan de opleiding Art, Communication and Design (ArtCoDe). -Design is so simple, that's why it is so complicated- (Paul Rand). Britt heeft een onderzoekende houding die voortkomt uit oprechte verwondering. Ze begrijpt de esthetiek van het ontwerpen, maar laat zich niet alleen verleiden tot het maken van iets moois. Haar ontwerpen geeft ze een plek binnen een tegenstrijdige omgeving, waardoor er fantasierijke verhalen ontstaan. Creaties die ogenschijnlijk gemakkelijk lijken en tegelijkertijd nieuwe vragen en mogelijkheden oproepen.
www.brittevana.com

2015


Moyra Besjes

Moyra Besjes (22 jaar) is afgestudeerd aan de opleiding Art, Communication and Design van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Vanuit haar vrije, associatieve denken en haar fascinatie voor maatschappelijke issues creëert zij haar concepten en ontwerpen. Gericht op intermenselijke relaties geeft Moyra met ironie en humor vorm aan haar visie. Opvallend was haar project 'En Nu' waarin zij zocht naar een oplossing voor miscommunicatie tussen man en vrouw. Moyra heeft haar krachten gebundeld met Natasja Lauwers, samen gaan zij sinds september 2015 verder onder de naam 'by aaaa'. Op de Dutch Design Week lieten zij hun eerste serie producten zien.
www.by-aaaa.com

Zoek jij ook een atelier in Tilburg?

Uit de schatkamer van Ateliers Tilburg

18 oktober 2019

Ateliers Tilburg verwelkomt nieuwe directeur!

Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg TILBURG – Floor Westerburgen is  de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert […]
20 september 2019

GRAFIEK EXPOSITIE @ CARRÉ

  Zondag 6 oktober opent De Schatkamer een nieuwe expositie omtrent grafiek. Kunstenaars uit diverse panden komen samen in zaal 96B op locatie Carré. De grafici […]
21 augustus 2019

VERLOPEN: Vacature DIRECTEUR 0,4 fte

Stichting Ateliers Tilburg heeft als doel het verhuren van betaalbare  atelierruimtes aan kunstenaars.  Op dit moment verhuurt de stichting ruim 200 atelierruimtes in 10 verschillende panden. […]