NS16 biedt een levendige werkomgeving met een open karakter


De Tilburgse Spoorzone is een levendig gebied, waar evenementen, ondernemerschap en vernieuwing de ruimte krijgen. Een inspirerende werkplek, toch? In mei 2006 opende Ateliers Tilburg daarom een locatie aan het NS-plein.

Bij NS16 kunnen jonge kunstenaars, vormgevers en andere creatievelingen een werkruimte huren. NS16 biedt een levendige werkomgeving met een open karakter. De sfeer van creativiteit is alom aanwezig. Op deze locatie is tevens een expositieruimte waar regelmatig inspirerende activiteiten en events georganiseerd worden.

Nieuws uit NS16

13 februari 2019

13 Studio’s aan de ringbaan Oost

We mogen het eindelijk bekend maken! Vanaf maart gaat Ateliers Tilburg ook geluidsdichte studio’s verhuren!In het pand aan de Ringbaan Oost 10 zaten al 13 studio’s […]
23 januari 2019

‘ParkinsonGrasveld’ uitnodiging 25 januari 20:00

Kunstenaar Twan Hendriks nodigt u uit om de presentatie van het crowdfunding kunstproject ‘ParkingsonGrasveld’ bij te wonen. Deze vindt plaats op vrijdagavond 25 januari om 20:00 […]
15 januari 2019

GGZ EXPO #2: Shannon van Dam, Janine Hendriks & Hedri Kool

Zoals jullie wellicht al weten werkt GGZ Breburg locatie Jan Wierhof sinds kort samen met stichting Ateliers Tilburg. Om de 3 maanden wordt er door Tilburgse […]

Over NS16

  • Het adres: NS-Plein 16
  • Het pand ligt schuin tegenover de Koepelhal. Midden in het centrum van Tilburg en op loopafstand van het station
  • Er zijn 14 werkruimtes, die plaats bieden aan 20 mensen
  • Er is ook een expositieruimte van 200 m2 op deze locatie
  • Aan de Goudregenstraat bevinden zich de dansruimtes van voorheen TRASH, DansBrabant huurt deze momenteel

Contactgegevens

NS16
NS-Plein 16
5014 DA TILBURG
T 06-29228405
E info@ns16.nl
 

Huurders van NS16

 
 

Wil jij ook een atelier in NS16 Tilburg?

Cursus in NS16

Ateliers Tilburg biedt toegankelijke cursussen aan. Ook in NS16 worden diverse lessen gegeven voor zowel volwassenen als kinderen. Leer in de Spoorzone illustreren, fotograferen of zeefdrukken onder begeleiding van een professional.

MEER INFORMATIE›

Expositieruimte huren in NS16 (200 m²)?

NS16 beschikt over een publieksruimte ten behoeve van exposities en andere culturele activiteiten. Deze centrale ruimte is beschikbaar voor deelnemers aan het NS16-project, maar ook anderen kunnen er terecht voor bijvoorbeeld exposities, presentaties, borrels of ontvangsten.

De grote zaal beslaat een oppervlakte van 153 m² en bevindt zich in het hart van het NS16 pand. De sfeer van creativiteit is alom aanwezig: zo geeft de zaal toegang tot verschillende ateliers wat het levendige, open karakter benadrukt. Er is een bar en een internet aansluiting. De ruimte is rolstoelvriendelijk en er is een invalidentoilet. De lange entreehal, die zich uitstekend laat lenen voor exposities, biedt nog eens 58 m² extra.

MAAK EEN AFSPRAAK ›