NS16 biedt een levendige werkomgeving met een open karakter


De Tilburgse Spoorzone is een levendig gebied, waar evenementen, ondernemerschap en vernieuwing de ruimte krijgen. Een inspirerende werkplek, toch? In mei 2006 opende Ateliers Tilburg daarom een locatie aan het NS-plein.

Bij NS16 kunnen jonge kunstenaars, vormgevers en andere creatievelingen een werkruimte huren. NS16 biedt een levendige werkomgeving met een open karakter. De sfeer van creativiteit is alom aanwezig. Op deze locatie is tevens een expositieruimte waar regelmatig inspirerende activiteiten en events georganiseerd worden.

Nieuws uit NS16

13 november 2018

De pastorie van Moergestel is verkocht !

Interessant voor kunstenaars ? Jazeker, want de 2 investeerders stellen de pastorie beschikbaar voor een cultureel- maatschappelijke bestemming, tegen gunstige condities. Ze verwachten met 2 jaar […]
12 november 2018

performance ‘Hear to See’ van Xavier Geerman

Componist en winnaar van het gastatelier 2018 Xavier Geerman nodigt u uit voor de voorstelling ‘Hear to See’. Een interactieve performance waar de bezoeker de keuze heeft; […]
6 november 2018

Carré 29

–niet meer beschikbaar– Op de eerste verdieping in Carré een klein atelier in een gezellige gang. De extra kosten bestaan uit € 10 voor het internet […]

Over NS16

  • Het adres: NS-Plein 16
  • Het pand ligt schuin tegenover de Koepelhal. Midden in het centrum van Tilburg en op loopafstand van het station
  • Er zijn 14 werkruimtes, die plaats bieden aan 20 mensen
  • Er is ook een expositieruimte van 200 m2 op deze locatie
  • Aan de Goudregenstraat bevinden zich de dansruimtes van voorheen TRASH, DansBrabant huurt deze momenteel

Contactgegevens

NS16
NS-Plein 16
5014 DA TILBURG
T 06-29228405
E info@ns16.nl
 

Huurders van NS16

 
 

Wil jij ook een atelier in NS16 Tilburg?

Cursus in NS16

Ateliers Tilburg biedt toegankelijke cursussen aan. Ook in NS16 worden diverse lessen gegeven voor zowel volwassenen als kinderen. Leer in de Spoorzone illustreren, fotograferen of zeefdrukken onder begeleiding van een professional.

MEER INFORMATIE›

Expositieruimte huren in NS16 (200 m²)?

NS16 beschikt over een publieksruimte ten behoeve van exposities en andere culturele activiteiten. Deze centrale ruimte is beschikbaar voor deelnemers aan het NS16-project, maar ook anderen kunnen er terecht voor bijvoorbeeld exposities, presentaties, borrels of ontvangsten.

De grote zaal beslaat een oppervlakte van 153 m² en bevindt zich in het hart van het NS16 pand. De sfeer van creativiteit is alom aanwezig: zo geeft de zaal toegang tot verschillende ateliers wat het levendige, open karakter benadrukt. Er is een bar en een internet aansluiting. De ruimte is rolstoelvriendelijk en er is een invalidentoilet. De lange entreehal, die zich uitstekend laat lenen voor exposities, biedt nog eens 58 m² extra.

MAAK EEN AFSPRAAK ›