NS16 biedt een levendige werkomgeving met een open karakter


De Tilburgse Spoorzone is een levendig gebied, waar evenementen, ondernemerschap en vernieuwing de ruimte krijgen. Een inspirerende werkplek, toch? In mei 2006 opende Ateliers Tilburg daarom een locatie aan het NS-plein.

Bij NS16 kunnen jonge kunstenaars, vormgevers en andere creatievelingen een werkruimte huren. NS16 biedt een levendige werkomgeving met een open karakter. De sfeer van creativiteit is alom aanwezig. Op deze locatie is tevens een expositieruimte waar regelmatig inspirerende activiteiten en events georganiseerd worden.

Nieuws uit NS16

16 maart 2018

Het is rond: Wij kopen NS16 !! :)

Taaadaaaa het is officieel : Wij kopen NS16 !! 😁 Afgelopen woensdag 14 maart werd het goede nieuws door wethouder Marcella Hendrickx (D66, cultuur) aan Paradox […]
20 februari 2018

Lucas Silawanebessy EXPOSITIE: 2 maart t/m 12 maart

Nieuwe schilderijen en werken op papier in Sea Foundation, Tivolistraat 22 te Tilburg vanaf 2 maart 2018 a.s. Voor diegenen die de ontwikkelingen in het werk […]
13 februari 2018

ParkinsonGrasveld

“Ieder grassprietje deint zijn eigen richting door aanzet van dezelfde wind. Zoals ieder Parkinson patiënt zijn eigen koers heeft en mee moet deinen met diezelfde wind. […]

Over NS16

  • Het adres: NS-Plein 16
  • Het pand ligt schuin tegenover de Koepelhal. Midden in het centrum van Tilburg en op loopafstand van het station
  • Er zijn 14 werkruimtes, die plaats bieden aan 20 mensen
  • Er is ook een expositieruimte van 200 m2 op deze locatie
  • Aan de Goudregenstraat bevinden zich de dansruimtes van voorheen TRASH, DansBrabant huurt deze momenteel

Contactgegevens

NS16
NS-Plein 16
5014 DA TILBURG
T (013) 530 07 56
E info@ns16.nl
 

Wil jij ook een atelier in NS16 Tilburg?

Cursus in NS16

Ateliers Tilburg biedt toegankelijke cursussen aan. Ook in NS16 worden diverse lessen gegeven voor zowel volwassenen als kinderen. Leer in de Spoorzone illustreren, fotograferen of zeefdrukken onder begeleiding van een professional.

MEER INFORMATIE›

Expositieruimte huren in NS16 (200 m²)?

NS16 beschikt over een publieksruimte ten behoeve van exposities en andere culturele activiteiten. Deze centrale ruimte is beschikbaar voor deelnemers aan het NS16-project, maar ook anderen kunnen er terecht voor bijvoorbeeld exposities, presentaties, borrels of ontvangsten.

De grote zaal beslaat een oppervlakte van 153 m² en bevindt zich in het hart van het NS16 pand. De sfeer van creativiteit is alom aanwezig: zo geeft de zaal toegang tot verschillende ateliers wat het levendige, open karakter benadrukt. Er is een bar en een internet aansluiting. De ruimte is rolstoelvriendelijk en er is een invalidentoilet. De lange entreehal, die zich uitstekend laat lenen voor exposities, biedt nog eens 58 m² extra.

MAAK EEN AFSPRAAK ›